Dag til dag program - I Paulus fodspor


Rejseprogrammet for turen til Grækenland fremgår nedenfor. Der tages forbehold for mindre tilpasninger i tilfælde af uforudsete hændelser. Se hele programmet i PDF her

søndag d. 13.10 2024

kl. 10.05 Check-in i Københavns Lufthavn, terminal 2 skal være afsluttet

kl. 11.05 Afrejse fra København med Aegean A3 751 via Thessaloniki
kl. 15.15 Ankomst til Athen Lufthavn
kl. 16.25 Afrejse fra Athen Lufthavn
kl. 17.20 Ankomst til Thessaloniki

Gruppen samles ved bagagebåndet. Herefter fælles transfer til hotellet i bus.

Indkvartering på:         
Check-in på ABC Hotel
Aggelaki Str. 41

54621 Thessaloniki
Turistskat er forudbetalt for hele opholdet

Fælles spisning (inkluderet i prisen)

mandag d. 14.10 2024

Morgenmad på ABC Hotel

Afgang fra hotel og kørsel til Kavala
Besøg ved Paulus Monumentet på det sted, hvor Paulus ankom og påbegyndte sin mission i Europa i år 49.

Vi kører videre til Philippi (bus)

Besøg i Philippi & Museum. I Apostlenes Gerninger omtales Philippi som en romersk koloni. Byen er kendt som stedet, hvor Octavian, den senere Augustus, besejrede Cæsar morderne i 42 f.Kr. Byen har derfor haft et romersk udseende med teater, forskellige helligdomme, forum, offentlige toiletter, en markedshal, basilikaer og badeanlæg. Indbyggerne var hovedsagelig veteraner fra borgerkrigene.

Kørsel til Amphipolis

Frokost i Amphipolis (for egen regning)

Efter frokost følger vi efter Paulus til Amphipolis, der har et interessant museum. Byen var oprindelig en atheniensisk koloni, grundlagt i 438 f.Kr. ved floden Strymon for at give athenerne adgang til de vigtige sølvminer i området. Senere blev byen overtaget af makedonerne. Uden for byen ligger en gravhøj, der muligvis har været grav for Kassander, der overtog magten i Makedonien efter det kaos, der opstod efter Aleksander den Stores død i 323 f.Kr. Det berømte løvemonument kan oprindeligt have stået på Kassanders grav.

Kørsel tilbage til Thessaloniki

Fælles spisning (inkluderet i prisen)

Overnatning på Hotel ABC

tirsdag d. 15.10 2024

Morgenmad på ABC Hotel

Afgang fra hotellet med bus og kørsel til Pella.

Vi besøger byen, hvor Alexander den Store er født og opvokset. Byen er anlagt omkring 400 f.Kr. som Makedoniens nye hovedstad. I det nyindrettede museum udstilles mange flotte mosaikker fra husene.

Derefter kører vi til den gamle hovedstad, Aigai (i dag Vergina), hvor først vi spiser frokost (for egen regning).

I Vergina besøger vi den store gravhøj, der er bygget om til museum med de fire grave (bl.a. den der er identificeret som Filip d. II´s) og de mange fund, som det berømte guldskrin med den 16-takkede makedonske stjerne. Det var professor Manolis Andronikos, der i 1977 fandt den uberørte kongegrav.

Kørsel tilbage til Thessaloniki

Overnatning på Hotel ABC

onsdag d. 16.10 2024

Morgenmad på ABC Hotel

Afgang fra hotellet til byvandring i Thessaloniki

Første stop er Det romerske Forum, der var et naturligt sted for Paulus at missionere under sit ophold i byen. Kort derfra ligger Demetrios katedralen. Grækenlands største kirke. Den har navn efter byens skytshelgen, der døde som martyr under Galerius forfølgelser i 306. Vi besøger kirken og krypten, hvor Demetrios led martyrdøden.

Vandring til Rotunden. Besøg i Rotunden, der oprindeligt var tænkt som mausolæum for kejser Galerius. I stedet blev det en kirke udsmykket med flotte mosaikker.

Frokost (for egen regning)

Næste stop er Galeriusbuen, der er med sine relieffer fejrer hans sejr over Partherne i 299. Galerius valgte Thessaloniki som regeringsby, og resterne af det egentlige palads ligger under det moderne gadeniveau. Vi gør holdt ved den såkaldte Oktagon, de muligvis var kejserens tronrum. Turen slutter ved Thessalonikis vartegn, Det hvide Tårn ved havnefronten og statuen af Alexander den Store.

Overnatning på Hotel ABC

torsdag d. 17.10 2024

Morgenmad på ABC Hotel og check-ud

Afgang fra hotellet med bus. Besøg ved Vlatadon klosteret, Paulus Kilde og Paulus Katedralen. Det var her, at Paulus ifølge traditionen prædikede for første gang i Thessaloniki. Og derfor er der her opført en moderne kirke indviet til Paulus.

Kørsel til Veria (bus)

Besøg ved Paulus Monumentet og lille byvandring. Vi begynder med at besøge det sted, hvor Paulus i følge traditionen prædikede. Stedet markeres med et stort monument. Paulus havde mere succes med sin mission her end i Thessaloniki. Men fordi der også her opstod tumult, måtte han rejse videre.

Frokost i Veria (for egen regning) og herefter kører vi videre til vores hotel i Kalambaka (bus)

Check-in på Rex Hotel
Patriarchou Dimitriou 7, 7

Kalampaka 422 00

Fællesspisning

fredag d. 18.10 2024

Morgenmad på Rex Hotel og check-out

Afgang fra hotellet med bus. Vi kører til to af Meteora klostrene på de stejle, 300 m høje klippeformationer dannet af sandsten og konglomerat. I 1000 tallet tiltrak området eremitter, eneboere, der først boede i huler. Men da de osmanniske tyrkere fik herredømmet over Grækenland i 1300 tallet, søgte mange af disse eneboere tilflugt på de utilgængelige klipper og byggede klostre her.

 Kørsel til Thermopylae med frokoststop (for egen regning)

Undervejs til Athen gør vi holdt ved mindesmærket for slaget ved Thermopylæ og hører om spartanernes heltemodige forsvar af passet mod de fremstormende persere. Herefter kører vi til Athen.

Check-in på
Hotel Evripides
79, Evripidou str.

10553, Athen

lørdag d. 19.10 2024

Morgenmad på Hotel Evripides

Byvandring til Agora, Areopagos og Akropolis & museum. Det første på dagens program er et besøg ved det antikke torv Agora. Agora var i antikken byens hjerte, en mødeplads for det sociale og politiske liv i bystaten Athen. Vi går rundt blandt ruinerne af de mange officielle bygninger og hører om, hvilken rolle de spillede for datidens politik, religion, filosofi og handel. Her ligger også Hefaistos templet, der er det mest velbevarede tempel i selve Grækenland. I det tilhørende museum, der ligger i den restaurerede Attalos stoa, vil der med udgangspunkt i fundene blive sagt mere om områdets historie og om den måde, det athenske demokrati fungerede på.

Derefter går vi hen til Areopgaos, hvor Paulus talte til athenerne og sagde, at han under sine vandringer i Athen fandt et alter ”For en ukendt” gud. Det bruger han som afsæt for sin tale om Kristus.

Det lykkes ham at få omvendt nogle få bl.a. Dionysius, der var medlem af Areopagosrådet og får tilnavnet Areopagiten. Han er byens skytshelgen.

Frokost i nærheden af Akropolis museet. (for egen regning)

Besøg i det moderne Akropolis museum, der rummer de originale skulpturer og statuer fra Akropolis. Dette museum rummer de originale skulpturer fra templerne på Akropolis samt de statuer, der tidligere var udstillet i det gamle museum oppe på selve Akropolis. Men de genstande, der befinder sig på British Museum i London, er her opstillet i kopier.

Besøg på Akropolis. Oldtidens græske byer blev i hovedreglen alle anlagt på og omkring en klippe, der lod sig befæste og forsvare. Den mest berømte er Athens Akropolis. På denne klippe boede først kongerne, og senere gav den plads til byens hovedhelligdom, Parthenontemplet. De bygninger, der nu står på klippen, stammer fra Athens storhedstid i det femte århundrede f. Kr., og de har været normgivende for megen senere arkitektur. Det drejer sig om Parthenon, Erechteion, Templet for Nike (Sejren) og Propylæerne (Portbygningen).

Fælles spisning på restaurant.

Overnatning på Hotel Evripides.

 

søndag d. 20.10 2024

Morgenmad på Hotel Evripides

Heldagstur til Korinth med bus. På vejen gør vi et kort stop ved Korintherkanalen. Besøg i det arkæologiske område. Korinth var længe en handelsmæssig konkurrent til Athen. Byen bliver ødelagt af romerne i 146 f.Kr., men genopbygges under Cæsar og Augustus for at blive hovedsæde for den romerske administration. Paulus boede og arbejdede der i 1 ½ år. Også her forsøgte jøderne at få ham arresteret, men statholderen Gallio, der var bror til filosoffen Seneca, afviste sagen.

Ruinerne stammer fra romersk tid bortset fra resterne af det gamle Apollontempel.  Vi gør naturligvis holdt ved det podium, hvor retssagen mod Paulus fandt sted.

Frokost på nærtliggende restaurant. (for egen regning)

Vi kører tilbage til Athen, men vi lægger vejen forbi havnen i Kenkreæ for at tage afsked med Paulus, hvorfra han rejste videre til Efesos.

mandag d. 21.10 2024

Check-ud fra Hotel Evripides

Afgang fra hotellet i egen bus – afgangstidspunkt kommer senere.
Bustransfer til lufthavnen

kl. 06.55 Check-in i Athens Lufthavn skal senest være afsluttet

kl. 07.55 Afrejse fra Athen med Aegean Airlines A3 810
kl. 10.15 Ankomst til Københavns Lufthavn

Bemærk!

Man går meget på en storbyferie, hvorfor det er nødvendigt, at man er selvhjulpen.

Ønsker du at bestille denne rejse?
Benyt formularen her.
Seneste nyt
10.6.24
Tilmeldingsfristen er forlænget - book snarest
Vi har rykket tilmeldingsfristen for turen til Grækenland en smule og den er......
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk