Om Klassikernes Rejseforening


Klassikernes Rejseforening blev stiftet af en gruppe undervisere i de klassiske fag på Viborg Katedralskole tilbage i 1985. Formålet var dengang at give eleverne lejlighed til at besøge de steder i Athen og Rom, som de hørte om i fagene græsk, latin og oldtidskundskab. 

Hvem rejser med os i dag?
I dag er deltagerne i vores rejser folk i alle aldre. De kommer fra alle egne af landet og med vidt forskellig baggrund. Det er ikke nødvendigt at kunne hverken græsk og latin for at deltage på vores ture - blot at medbringe en interesse for antikken. Til gengæld lægger vi vægt på, at vores ture har såvel et bredt som et højt fagligt indhold.

Hvor rejser vi hen?
Vores rejser har fokus på kulturhistorie i bred forstand, og med udgangspunkt i antikken dækkes også senere historiske og kulturhistoriske perioder. Grækenland og Rom er kerneområderne, men med grækerne og romerne kommer vi også til f.eks. England, Frankrig, Kroatien, Spanien, Tyrkiet, Tyskland og Østrig. Endelig har vi blikket rettet mod alle steder, hvor grækerne og romerne har fungeret som inspiratorer. Der er højst 35 deltagere på de enkelte ture plus 2 guider.

Om vores guider
Alle vores guider arbejder frivilligt og ulønnet. Fælles for dem er, at de gerne vil delagtiggøre andre i deres store viden om og interesse for antikken. Alle er universitetsuddannede i relevante fag som græsk, historie, klassisk arkæologi, latin, oldtidskundskab og religion. De fleste har stor erfaring i at formidle deres viden gennem undervisning i gymnasiet eller på universitetet. Noget, vi mener, er vores store styrke. Alle er naturligvis dansktalende, men i særlige tilfælde kan lokale, engelsktalende guider træde til og supplere. Vores guider er primært faglige ledere på turene, så vi regner med, at deltagerne langt hen ad vejen er selvhjulpne og rejsevante. Men naturligvis er vi behjælpelige, hvor det er nødvendigt. Man må regne med, at vi kommer til at gå en del, og at også museumsbesøg stiller krav til ens mobilitet.

Om vores rejser
Vores rejser ligger som regel i skolernes påske- og efterårsferie. Alle udflugter og rundvisninger, der er omtalt i programmet, er inkluderet i rejsens pris. Det samme gælder entréer og evt. turistskat. Dertil kommer et antal fælles middage. Vi har desuden altid en lokalguide med rundt, hvor det kræves af de lokale myndigheder. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår naturligvis i prisen. men eventuel kørsel med lokal, offentlig transport er oftest for egen regning. Priserne i programmet er de priser, der gælder ved programmets trykning. Der tages forbehold for prisændringer jf. rejsebestemmelserne. Der kan ske enkelte ændringer i programmet, som laves op til ¾ år før afrejsen. Undertiden lukkes museer og udgravningsområder med ret kort varsel, men som regel vil vi have fundet alternative udflugtsmål.

Hvordan bliver man medlem?
Man bliver medlem af Klassikernes Rejseforening ved at deltage i en af vores rejser. Kontingentet er pr. rejse 150 kr., der opkræves som et tillæg til rejsens pris. Foreningen holder generalforsamling inden den 1. april, og alle, der har rejst med os det foregående år, er velkomne til at deltage i generalforsamlingen. Tid og sted vil fremgå af vores hjemmeside www.klassikerne.dk.

Foreningens bestyrelse

Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 personer: Albert Lange (formand), Ann-Mari Lebel (sekretær), Kell Commerau Madsen (kasserer), Povl Borre Andersen og Knud Helles. Suppleanter: Gitte Engelund og Børge Kjeldsen.

Teknisk arrangør

Klassikernes Rejseforening er ikke et rejsebureau i traditionel forstand. Vi står kun for rejsens indhold. Vores tekniske arrangør, Alfa Travel booker hoteller, flybilletter og andet, der vedrører rejsens afvikling. Alfa Travel er naturligvis medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden (reg. nr. 2354).

I mere end 35 år har vi givet mange tusinde gæster et indblik i den antikke kultur. Det ser vi frem til at fortsætte med.

Seneste nyt
30.6.24
Rom fra nye vinkler - nu med gennemførselsgaranti
Denne tur er en udvidet Rom rejse, hvor vi ser på byen fra helt nye vinkler....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk