Om Klassikernes Rejseforening


Klassikernes Rejseforening blev stiftet af en gruppe undervisere på Viborg Katedralskole i 1985 sammen med repræsentanter for andre gymnasier. Formålet var i begyndelsen at give eleverne lejlighed til at besøge de steder i Athen og Rom, som de hørte om i græsk, latin og oldtidskundskab. Det var før studierejsernes tid. I den første sæson var der 5 busser i Rom primært med elever på de danske gymnasier og deres lærere og året efter gik turen til Athen, også en bustur. Disse to ture, til Rom og Athen, er kernen i vores produkt. 

I dag er vores gæster ikke længere gymnasieelever, da der i mange år været arrangeret studierejser på gymnasierne. Deltagerne i turene ligger aldersmæssigt fra ca. 45 år til pensionister. Deltagerne kommer fra alle egne af landet og fra alle professioner. Det er ikke nødvendigt at kunne hverken græsk og latin for at deltage på vores ture - blot en interesse for antikken og i at få større viden om denne.

Turene har ændret sig noget i årenes løb. Det er naturligt, da vi ikke mere kan sende 400 gæster til Rom, som vi gjorde i foreningens første mange år. Nu har vi max 35 på de enkelte ture. Vi fokuserer i dag mere på rundture end vi har gjort tidligere. Men kernen for vores ture er stadigvæk den antikke verden. Vores fokus er blevet bredere; vi inddrager nu alle de steder, hvor romerne og grækerne har sat deres fod. Som eksempler kan nævnes romerne i England og Tyskland, Sydspanien, Provence, Østrig, og grækerne og romerne i Lilleasien. Desuden har vi blikket rettet mod steder, hvor grækerne og romerne har været inspiratorer, herunder ture til det østlige USA, der i de første mange år var meget optaget af den græsk-romerske arv.

Samtidig med, at deltagerne i turene er blevet ”ældre”, er hotellerne på turene også blevet bedre. i Rom har vi forladt de billigere hoteller ved banegården til fordel for bedre hoteller i centrum. Det betyder selvfølgelig, at prisen på vores ture til Rom er blevet noget højere. På rundturene er hotelstandarden også steget. Det kan være svært at få et billigt hotel, når vi skal have værelser til 37 personer, efterhånden også med flere eneværelser.

Vi lægger vægt på, at indholdet på vores ture har et bredt, højt fagligt indhold. Alle vores guider arbejder frivilligt og ulønnet; fælles for dem er, at de alle gerne vil delagtiggøre andre i deres store viden og interesse i antikken, og at de brænder for sagen. De er alle universitetsuddannede i relevante fag, fx oldtidskundskab, græsk, latin, historie, religion og klassisk arkæologi. De fleste underviser i gymnasiet eller på universitetet og er vant til at formidle deres viden. De er naturligvis alle dansktalende. Flere andre rejsebureauer rejser til samme mål som os, men de færreste har en rejseleder, der har en uddannelse i de klassiske fag eller historie og religion. Det mener vi er vores store styrke.

Man bliver medlem af foreningen ved at deltage i en af rejserne. Kontingentet er pr. rejse 100 kr., der opkræves som et tillæg til rejsens pris. Foreningen holder generalforsamling i slutningen af januar og alle der har rejst med os det foregående år er velkomne til at deltage i generalforsamlingen. Tid og sted vil fremgå af vores hjemmeside www.klassikerne.dk.

Foreningens bestyrelse

Foreningen ledes af en bestyrelse på 5 personer: Bestyrelsen består nu af: Albert Lange (formand), Ann-Mari Lebel (sekretær), Kell Commerau Madsen (kasserer), Povl Borre Andersen og Knud Helles. Gitte Engelund og Børge Kjeldsen.  Bestyrelsen planlægger rejserne i samarbejde med guiderne.

Om vores klassiske rejser

Da vores guider primært er faglige ledere på turen, må gæsterne ikke forvente, at de bliver taget ved hånden og ført rundt fra sted til sted i mindste detalje. Vi regner med, at folk langt hen af vejen er selvhjulpne og kan klare sig selv. Men naturligvis er vi behjælpelige, hvis det er nødvendigt. Man må regne med, at der skal gås en del på turene. Storbyferie er aktiv ferie og museumsbesøg stiller også krav til ens mobilitet.

Vores priser er nok ikke de billigste på markedet, men i prisen er inkluderet entreer og nogle gange flere middage eller frokoster. Vi er næsten alle steder nødt til at have en lokalguide med. Bøden for at blive snuppet uden en sådan er meget høj. Der er altid inkluderet transfer mellem lufthavn og hotel, men lokaltransport er oftest for egen regning.

Der kan ske enkelte ændringer i programmet, som laves op til ¾ år før afrejsen. Undertiden lukkes museer og udgravningsområder med ret kort varsel, men som regel vil vi have fundet alternative udflugtsmål.

Priserne i programmet er de priser, der gælder ved programmets trykning. Der kan ske prisstigninger i perioden mellem programmets trykning og afrejsen, men en rejse er altid til den pris, som den er købt til.

Teknisk arrangør

Klassikernes Rejseforening er ikke et rejsebureau i traditionel forstand. Vi arrangerer som regel kun rejser i undervisningsinstitutionernes ferier og vi står kun for rejsens indhold. Alt andet tager vores tekniske arrangør, AlfA Travel sig af. De booker hoteller, flybilletter og andet, der vedrører rejsens afvikling. AlfA Travel er naturligvis medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden (reg. nr. 2354).

De første 35 år har givet mange tusinde gæster et indblik i den antikke kultur. Det ser vi frem til at fortsætte med.

Seneste nyt
3.7.22
Alle efterårets rejser gennemføres
På alle tre rejser i efteråret er minimumsdeltagerantallet nu opnået....
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk