Rundrejse i Andalusien - Efterår 2023


BEMÆRK! Alle entréer i programmet er inkluderet i turens pris.

Andalusien er en kulturel smeltedigel. De første indbyggere kaldes ibererne jævnfør betegnelsen Den iberiske halvø. Senere anlagde fønikerne og punerne handelskolonier langs kysterne. Folk som Hamilkar og Hannibal kom til at stå i spidsen for dem i slutningen af 3. århundrede f.Kr. Efter depuniske krige dukkede romerne op på scenen. Over tid underlagde de sig hele Spanien, der gik hen og blev en vigtig del af Romerriget. Filosoffen Seneca stammer fra Cordoba, og de to kejsere Hadrian og Trajan kom fra Italica, den ældste romerske by i Spanien.

I folkevandringstiden indvandrede det germanske folk visigoterne, og næste indvandringsbølge bestod af maurerne (arabere og berbere), der i 711 satte over det smalle stræde mellem Afrika og Europa. De regerede i Córdoba og Sevilla i ca. 500 år og i Granada indtil 1492. Sporene efter dem kan ses bl.a. i Alhambra i Granada og i den tidligere moske, la Mezquita i Cordoba. Som følge af den religiøse tolerance, der herskede i Al-Andalus under maurertiden, boede her også et stort antal jøder bl.a. filosoffen Maimonides.

Efter at maurerne var blevet fordrevet af de katolske konger, Isabella og Ferdinand, fik Andalusien en ny storhedstid i 1500- og 1600-tallet med Sevilla som hovedbyen, der stod for al handelen med Den nye Verden i Amerika. Rigdommen ses i slottet Reales Alcazares og domkirken med gravmælet for Columbus. På denne rejse skal vi altså opleve en lang række af de steder, som fortæller om Andalusiens spændende historie under de skiftende folkeslags og deres herskeres indflydelse.

 
Se hele rejseprogrammet her:

Bestil din rejse

Bestil din rundrejse i Andalusien nemt ved at benytte denne formular.

Minimumsdeltagerantallet er opnået og rejsen gennemføres med garanti

Turen gennemføres ved min. 23 gæster + 2 guider / max 35 gæster + 2 guider.

Kontakt os

Har du spørgsmål til programmet eller vores rejser generelt, er du meget velkommen til at kontakte vores sekretariat på telefon 8669 1987 eller til at skrive en mail til info@klassikerne.dk.
Seneste nyt
10.6.24
Tilmeldingsfristen er forlænget - book snarest
Vi har rykket tilmeldingsfristen for turen til Grækenland en smule og den er......
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk