Varus slagmark - dag til dag program


Rejseprogrammet for turen til Tyskland fremgår nedenfor. Der tages forbehold for mindre tilpasninger i tilfælde af uforudsete hændelser. Se hele programmet i PDF her. 

Fredag d. 06.09 2024

09.00 Afrejse med bus fra Århus
10.00 Afrejse med bus fra Kolding
17.30 Forventet ankomst til hotellet i Osnabrück og check-in
B&B Hotel Osnabrück
Fælles ankomstmiddag
 

Lørdag d. 07.09 2024

Vi kører til Kalkriese, går en tur i terrænet og ser museet. PÅ museet kan man se fund med tilknytning til en romersk hær samt en kopi af den berømte gravsten for centurionen Marcus Caelius. Det eneste velbevarede brystpanser fra romertiden bør være udstillet efter at have været på legionsudstillingen i London. I terrænet er der rekonstrueret den vold/forhindring som Arminius lagde for romerne.

Vi spiser romersk frokost i Kalkriese (inkluderet) inden vi kører til Haltern/Aliso, hvor der har været en fremskudt romerlejr øst for Rhinen. Nogle forskere mener, at Varus var på vej til den lejr efter at have været i Germanien. Her er der udstillet så at sige alt, der hørte til en romersk hær og en romerlejr. Der er en rekonstruktion af en groma, et landmålingsinstrument, og et telt af læder. Som en pudsig ting har man lavet Varus` hær i playmobil figurer. Selv om de er små, giver det et ganske godt indtryk af, hvor lang kolonnen har været. Nær museet har man rekonstrueret porten til legionslejren.

De to museer supplerer hinanden godt, idet de fokuserer på noget forskelligt.

Derefter kører vi til vores overnatningsted i Bielefeld, hvor der er fælles middag.
B&B Hotel Bielefeld City

Søndag d. 08.09 2024

Vi checker ud fra hotellet og på vejen hjem ser vi Hermannsdenkmal sydvest for Detmold. Stedet har spillet en stor rolle i tysk selvforståelse, siden mindesmærket blev rejst i slutningen af 1800-tallet.

Efter besøget kører vi hjemad til hhv. Kolding og Århus.

Bemærk!
Man går meget på en storbyferie, hvorfor det er nødvendigt, at man er selvhjulpen.

Ønsker du at bestille denne rejse?

Se hele rejseprogrammet i PDF

Seneste nyt
10.6.24
Tilmeldingsfristen er forlænget - book snarest
Vi har rykket tilmeldingsfristen for turen til Grækenland en smule og den er......
Klassikernes Rejseforening  |   8669 1987  |   info@klassikerne.dk